1

Topic: Nu trece pe gaz in miscare

Buna ziua.Am un Opel Astra G din 2001 motor 1.6 16V cod motor Z16XE,am montat acum 2 ani o instalatie GPL Tomasseto stag 300,si pana de curand a functionat foarte bine, nici acum nu pot sa ma plang sunt foarte multumit doar ca de vreo 2 saptamani am observat ca, cu toate ca temperatura apei a ajuns la 40 de grade cand sunt cu masina in miscare nu trece pe gaz doar foarte tarziu pe la 70-80 de grade. Daca temperatura a ajuns la 40 de grade si  trebuie sa opresc la stop , cand ma pun din nou in miscare la 1200 de turatii trece pe gaz imediat.
Oare sa se fi dereglat senzorul de temperatura ? Cand pornesc masina cu motorul cald , dupa ce apas pedala de acceleratie ( la 1200 de turatii ) trece imediat pe gaz.
A-si fi recunoscator pentru niste pareri pertinente.
Mentionez ca am toate reviziile la zi.

2

Re: Nu trece pe gaz in miscare

Salut,
Si eu am aceeasi problema(aceeasi masina, acelasi motor, aceeasi instalatie). Banuiesc ca la fel ca si la mine, ti-au montat plamanul fix in spatele grilei, iar senzorul de temperatura ia tot aerul rece in el, si de aceea el nu citeste temperatura corecta. Cand te opresti, fluxul de aer care trece peste el dispare, si automat ajuge sa citeasca tempereatura corecta.

Eu m-am gandit, pentru a evita problema aceasta, sa ii fac o bucata de tabla handmade, cu care ca acopar plamanul.

Inca nu am pus-o in aplicare din lipsa de timp...

3

Re: Nu trece pe gaz in miscare

tomi70 wrote:

....,am montat acum 2 ani o instalatie GPL Tomasseto stag 300,si pana de curand a functionat foarte bine, nici acum nu pot sa ma plang sunt foarte multumit doar ca de vreo 2 saptamani am observat ca, ......

Daca de doi ani a mers bine, si de doua saptamani face probleme, pot fi doua cauze: ori reviziile nu au fost corect facute (schimbat filtre, curatat electrovalve, verificat circuite electrice, verificat setare/reglaj, etc.), ori a intervenit o problema a masinii (in aceasta situatie poate fi termostatul, sau circuitul de racire motor). Pentru ca si iarna trecuta au fost temperaturi scazute si nu ai avut aceste probleme.

4

Re: Nu trece pe gaz in miscare

Au fost schimbate filtrele , s-a facut verificarea instalatiei pe calculator,dar poate are dreptate colegul almarian si  cauza sa fie pozitionarea  plamanului.Poate si iarna trecuta facea la fel ,dar va spun sincer ca nu am observat.Cu termostatul si cu circuitul de racire nu cred sa am probleme pentru ca la temp. de 92 de grade se porneste ventilatorul si motorul se raceste.Oricum saptamana viitoare ma duc sa fac revizia de 30.000 de km si o sa va tin la curent cu rezolvarea sau nerezolvarea problemei.
Va doresc un sfarsit de saptamana placut!

5

Re: Nu trece pe gaz in miscare

este foarte posibil sa fie si cum a zis almarian
dar cum de a mers bine la inceput?

6

Re: Nu trece pe gaz in miscare

Si in ziua de azi functioneaza foarte bine masina pe GPL , doar ca trecerea pe gaz se face foarte tarziu ,cand masina este in miscare.Azi dimineata ,de exemplu, a trecut pe gaz (masina in miscare )aproximativ la temperatura de 50 de grade .
Eu inclin sa cred ca senzorul de temperatura care comanda trecerea pe gaz e defect.

7

Re: Nu trece pe gaz in miscare

tomi70 wrote:

.....Eu inclin sa cred ca senzorul de temperatura care comanda trecerea pe gaz e defect.

Pai, de-asta te-am intrebat de revizii, pentru ca acest tip de defectiuni se vad in soft, cand se fac reglajele. Depinde la ce turatie este setata sa treaca pe gaz. Unii montatori dau o turatie mare de trecere.

8

Re: Nu trece pe gaz in miscare

La mine trecerea pe gaz se face la turatia de 1200 rot/min.

9

Re: Nu trece pe gaz in miscare

Buna seara, si eu am patit acelasi lucru cu o instalatie STAG 300 plus. A facut asa de vreo 3 zile, pana acum a mers impecabil ca prestatii si consum. Cu motorul cald, la o repornire, mai ramane pe benzina inca vreo doua minute si apoi trece pe gaz. Ceva sfaturi? Multumesc

BMW E46 318i 4 cil 1895 cc 118cp (STAG 300+)

10

Re: Nu trece pe gaz in miscare

florin.mircea wrote:

....., si eu am patit acelasi lucru cu o instalatie STAG 300 plus. A facut asa de vreo 3 zile, ......

Nu crezi ca ar trebui sa-mi dai mai multe detalii? Cand e montata? Cati km a rulat? Ce revizii ai facut si in ce au constat ele? etc.
E vorba de acelasi BMW, de acum 2-3 ani?

11

Re: Nu trece pe gaz in miscare

Da, e acelasi BMW, de aceea nu am mai specificat detalii despre masina. Instalatia e montata in ianuarie 2010, 46.000 km rulati cu GPL, am facut toate reviziile si s-au schimbat regulat filtrele, adica la 15000 km cel pentru lichid si la 20000 km cel pentru gazos. Insa problema s-a rezolvat imediat dupa ce am conectat interfata USB, indicandu-mi o eroare tensiune electrica sau asa ceva.
Multumesc pentru raspuns.

BMW E46 318i 4 cil 1895 cc 118cp (STAG 300+)

12

Re: Nu trece pe gaz in miscare

o problema asemanatoare am si eu pe un opel vectra C20NE instalatie tomasetto achille stag4 PLUS in modul automatic trece pe gaz cind creste temperatura iar la cateva secunde trece inapoi pe benzina dupa un 1min. trece iar pe gpl,cateodata ramane in modul automatic(pe benzina) si nu mai trece pe gpl deloc, revizia am facuto in luna a 4 atunci am schimbat ambele filtre problema asta am avut-o din prima zi de cand am montat instalatia, merg la service o pune pe tester fac ceva reglaje merge 2-3 luni iar apare problema ,asta ar fii a 4-a oara cand merg la ei cu aceiasi problema intr-un an.

Last edited by VYO81_SPEED (2015-07-05 08:34:14)

OPEL VECTRA C20NE TOMASETTO ACHILLE STAG 4 PLUS

13

Re: Nu trece pe gaz in miscare

Buna ziua. Am un passat 1.6/16v 2003 cu instalatie marca Prins montata in Germania.De cateva zile am observat un fenomen:nu mai cupleaza pe gpl pe modul automat.Daca opresc motorul si pornesc din nou,pe gpl de asta data,porneste fara probleme,dar pentru putin timp,trecand apoi din nou pe benzina.Nivelul gpl se afiseaza la functionarea pe gpl.Din cate imi dau seama,vaporizatorul este rece,nu circula apa prin el.Ce poate obtura trecerea apei prin vaporizator? O parere despre toate astea? Multumesc anticipat.