Toate autoturismele echipate cu motoare care se inscriu in normele de poluare E3,E4, se monteaza cu instalatii gpl secventiale.Tipul instalatiei se decide in functie de puterea motorului (in kw). Unele motoare, desi se incadreaza in normele de poluare E2, datorita configuratiei speciale (galerie de admisie, debitmetre, axa cu came dubla, etc) se recomanda montarea unei instalatii secventiale.

Pretul difera pentru motoarele in 5, 6 cilindri sau 8 cilindri.

Instalatiile secventiale pastreaza (uneori chiar imbunatatesc) performantele masinii. In acest mod, calculul amestecului aer/gpl se face instantaneu, asigurandu-i motorului debitul necesar functionarii in aceleasi conditii si in aceiasi parametrii ca si pe benzina.

Un alt avantaj este acela al trecerii automate pe benzina in momentul scaderii presiunii de GPL.Daca in cazul unei depasiri gazul s-a terminat, trecerea pe benzina se face instantaneu, fara sa pericliteze siguranta deplasarii.

ATENTIE !

Este obligatorie verificarea periodica si, daca e cazul, schimbarea filtrului de aer si a componentelor  aprinderii  (bujii,fise,bobina,etc). Functionarea in bune conditii a motorului pe gpl, depinde in foarte mare masura de starea acestor componente.Nu neglijati filtrul de aer care are o importanta la fel de mare ca si celelalte piese. Este recomandat sa se schimbe la cel mult 10.000 de km