1

Topic: intrebare pt. stag 300

Buna Tuturor!
Am un Opel Meriva cu instalatie Tomassetto Stag 300.
Am o intrebare catre moderatorii acestui forum:
1.marirea timpului de injectie mareste si consumul de gpl?sau invers?
va multumesc,Leo

2

Re: intrebare pt. stag 300

LEO wrote:

1.marirea timpului de injectie mareste si consumul de gpl?sau invers?

Este o intrebare simpla, dar cu un raspuns complicat. In mod normal, calculatorul instalatiei, cand se face autocalibrarea,  copiaza timpii de injectie de pe benzina, dar pe benzina, calculatorul are mai multe harti de injectie, pe care le schimba in functie de mai multi factori: calitatea benzinei, presiune atmosferica, anumiti senzori ai masinii care raspund intr-un anume fel, etc. In momentul cand se intervine asupra autocalibrarii, modificandu-se acesti timpi, se poate corecta un consum, sau se poate strica. Depinde de cel care coreleaza acest reglaj si cu analizorul de gaze. Daca nu am explicat destul de lamurit, te rog sa-mi spui si incercam in alt fel. O.K.?

3

deci, am facut in repetate randuri autocalibrare.mi se pare mult un consum de 13 l/100 km masurat in mai multe conditii.bujii auto noi,electricitate in perfecta stare,filtru aer schimbat la 10000 km, dar tot nu scade acest consum.la un drum de 400 km la intins nu coboara consumul sub 11%.

4

LEO wrote:

deci, am facut in repetate randuri autocalibrare.mi se pare mult un consum de 13 l/100 km ....

In aceasta situatie nu trebuie sa te limitezi doar la autocalibrare, pentru ca nu faci decat sa copiezi aceeasi harta de injectie. Se verifica noxele pe analizor sa se constate daca toti parametri sunt buni si in turatie si in relanti. Dupa care se pleaca la o tura cu laptop-ul si se face o personalizare a hartii de injectie, in diferite regimuri de turatii. Dar , nu mi-ai spus, masina cum merge? Si mai ales, spune-mi daca ai facut calculul de la gol, la gol. Adica, se asteapta pana se termina gazul, se face un plin, cu care se merge iar pana se termina.

5

nu am masurat asa.Deci o sa incerc sa fac o masurare asa(gol la gol) si revin.
Masina se comporta bine,adica merge mai bine pe gpl decat pe benzina.
inainte de autocalibrare am facut un reset la ECU la motor cu tester OP-COM dupa care am parcurs cca. 20-30 km pe benzina in mai multe regimuri de turatii si acceleratii,iar dupa asta am facut autocalibrarea.deci in principiu merge bine,numai ca consumul este c-am mare.la ultimul drum de 400 km,am alimentat 43,8 l de gpl,mi se pare mult.

HRISTOS A INVIAT!!!si sarbatori fericite!!!

6

LEO wrote:

nu am masurat asa.Deci o sa incerc sa fac o masurare asa(gol la gol) si revin.
Masina se comporta bine,adica merge mai bine pe gpl decat pe benzina.
inainte de autocalibrare am facut un reset la ECU la motor cu tester OP-COM dupa care am parcurs cca. 20-30 km pe benzina in mai multe regimuri de turatii si acceleratii,iar dupa asta am facut autocalibrarea.deci in principiu merge bine,numai ca consumul este c-am mare.la ultimul drum de 400 km,am alimentat 43,8 l de gpl,mi se pare mult.

HRISTOS A INVIAT!!!si sarbatori fericite!!!

ADEVARAT A INVIAT!!! si sanatate tie si la toti prietenii de pe acest forum!!!

Daca toate sunt in regula, consumul nu trebuie sa depaseasca pe cel de pe benzina, decat cu cel mult 1 litru. Aceasta diferenta se datoreaza mai mult diferentei de volum intre benzina si gpl. In rest, totul trebuie sa fie exact ca pe benzina. Uneori, cand gazul are o calitate mai buna, se simte o crestere de putere pe gpl fata de benzina.
   Incearca si asa si te astept cu vesti.

7

am revenit.Am facut inca cateva masuratori:
13,3%   200 km oras 100%
13,7%   230 km oras 100%
11,9%   180 km 50-50% oras si extraurban.
Mi se pare mult.ar trebui sa iau putin"pofta" de mancare.Degeaba fac autocalibrare ca c-am acolo este.Am salvat map-ul de pe timpii de injectie daca puteti sa va uitati,ce nu este bine.aveti o adresa de mail,unde pot sa trimit fisierul?

8

LEO wrote:

am revenit......Mi se pare mult.ar trebui sa iau putin"pofta" de mancare.Degeaba fac autocalibrare ca c-am acolo este.Am salvat map-ul de pe timpii de injectie daca puteti sa va uitati,ce nu este bine.aveti o adresa de mail,unde pot sa trimit fisierul?

Trimite pe adresa "nordservice@yahoo.com". Si spune-mi cat iti consuma pe benzina, cu ce viteza mergi in afara orasului si in ce regim de turatii. Astept mail-ul.

9

v-am trimis mail.al 2-lea este bun,in prima este altceva,

10

CAUT SERVICE PT INSTALATIE DE GAZ STARGAS ,MONTATA PE UN OPEL ASTRA,IN ITALIA

11

Depinde ce tip de STARGAS este! Da-ne mai multe amanunte.

12

Buna ziua e prima data cand scriu pe acest torum si va rog sa ma scuzati daca mai gresesc . Am o instalatie tomasetto stag 300 montata de 4 ani pe un passat 1993 motor 2.0 i si de cateva luni mi sa ars ecu de la un scurt pe care l-am rezolvat . Acum caut un alt ecu si nu stiu de unde sa iau (daca se poate si in rate )cei care mi-au instalat gpl-ul nu ma pot ajuta.Am cautat si instalatii sh si nu am gasit. Multumesc astept un raspuns pe gabypetrica@yahoo.com .