1

Topic: instalatie BRC

buna seara,
Am cumparat o instalatie secventiala BRC noua si am montat-o la un service autorizat pe un opel vectra b din 2001 de 1.8....se poate cumva ca sa setez instalatia sa imi treaca de pe benzina pe gpl la turatie de 3000 sau chiar 4000 de ture pe GPL?... sau cele secventiale pot trece pe gpl numai in momentul cand temperatura lichidului de racire din motor ajunge la 40grade? multumesc frumos!

2

Re: instalatie BRC

laurentiu83ro wrote:

....se poate cumva ca sa setez instalatia sa imi treaca de pe benzina pe gpl la turatie de 3000 sau chiar 4000 de ture pe GPL?......

Instalatiile secventiale sunt concepute special pentru protectia motorului. Temperatura optima a motorului (care este OBLIGATORIE pentru trecerea pe gpl)  este de minim 25-30grade in timpul verii si de minim 40grade in timpul iernii. Unele instalatii, cu softuri mai vechi, au posibilitatea sa treaca pe gpl si la temperaturi mai mici, dar, insist asupra faptului, nu este recomandat pentru functionarea motorului. Apare o uzura prematura datorata functionarii necorespunzatoare.

3

multumesc frumos pt raspuns si pentru promtitudine....am incercat sa setez instalatia din sof sa treaca la  30grade pe GPL dar nu ma lasa sa fac vreo modificare ...cel mai putin m-a lasat sa o  las la 39.8grade si asta pe timp de vara

4

Nu toate softurile permit un lucru incorect din punct de vedere al functionarii! Numai bine!