1

Topic: probleme acte gpl

buna ziua,
Am un opel calibra cumparat din Italia si inscris in Romania in anul 2009, in cartea de Italia era trecuta instalatie gpl (lovato) montata in 1997, in anul 2002 a fost schimbata butelia gpl dar nu a mai fost trecuta in carte.
In 2009 cand am facut rar-ul mi s-a spus ca nu imi pot omologa instalatia pe motiv ca nu corespunde modelul buteliei cu cel ce  e trecut in cartea italiana..
Buunnn..am circulat asa pana astazi cand mi s-a retinut certificatul de inmatriculare, ce e de facut pt intrarea in legalitate?
(Oricum si butelia ce se afla pe masina a expirat de 1-2 luni...)

2

Re: probleme acte gpl

In momentul cand a fost inmatriculata pe Romania, nu aveai instalatia pe masina? Pentru ca atunci se facea o identificare a instalatiei, si daca corespundea ce era pe masina cu ce era in cartea de Italia, se trecea in cartea de Romania. Acum.....nu ai cum s-o mai omologhezi, pentru ca iti trebuie acte de montaj, pe care nu le poti face rost decat daca pui una noua.

3

ba da instalatia era montata pe masina dar la rar nu mi-au putut-o omologa pe motiv ca marca si seria buteliei nu corespundeau cu cele din cartea de italia, ma rog am trecut rar-ul cu "promisiunea" ca dau jos instalatia gpl...
Nu pot schimba doar  butelia intr-un service autorizat si sa ma duc la rar cu copiile dupa cartea din italia+ acte doveditoare ca am schimbat butelia ?

4

tonu_adrian wrote:

...Nu pot schimba doar  butelia intr-un service autorizat si sa ma duc la rar cu copiile dupa cartea din italia+ acte doveditoare ca am schimbat butelia ?

Pai ....intreaba la RAR, daca pot omologa instalatia in felul asta, sa vezi ce zic?! smile

5

eu sunt intr-o situatie asemanatoare ca a ta . am luat masina din italia cu butelia de gaz expirata, am fost la rar, si nu mi-au trecut instalatia, au zis ca sa montez alta butelie si cu actele de la ea, ei mi-o trec in carte .... deci se poate decat cu actele de la butelie, si cred ca si cu cartea de italia trasa la xerox