1 (edited by Plausin 2011-10-26 00:36:05)

Topic: Instalatie Tartarini

Buna am un VW Golf IV 1.6 16V 77kw din 2001, 144450 km, adus de o luna din Italia ce are montata instalatie secventiala GPL Tartarini din anul 2005. De o perioada scurta de timp cand motorul este cald la relanti pe GPL turatia oscileaza intre 800-900 rot/min face urat si pica in bot la accelerare. Pe cartea de service GPL italiana nu am vazut schimbat vreun consumabil sau alte mentiuni. Ce ma sfatuiti tinand cont ca in Timisoara nimeni nu are interfata pt diagnoza si nu am schimbat nimic la aceasta instalatie de cand am autoturismul, doar filtrele de aer, habitaclu, ulei si kit-ul de distributie. Vreau un sfat si in legatura cu bujiile care al trebui sa le achizitionez sa fie simple ca si cele montate in prezent sau pt GPL

2

Re: Instalatie Tartarini

Filtrele masinii nu au legatura cu filtrele instalatiei. Noi am facut rost de interfata si softul pentru Tartarini, dar, ...inca nu le-am testat, si nu stiu daca sa te pun sa faci drumul de la Timisoara pana in Craiova. Incearca  intai sa-i faci o curatare si un schimb de filtre, poate se remediaza problema.

3

Buna ma intereseaza daca ati reusit sa testati interfata si softul pentru marca Tartarini

4

Am testat interfata si softul, merg, dar te-am intrebat daca ai schimbat filtrele instalatiei si nu mi-ai raspuns. In legatura cu bujiile, nu trebuie nimic special de gaz, ci bujiile recomandate de fabrica, nu altele care seamana si se potrivesc.

5

Nu am schimbat filtrele de gaz intrucat inainte de a va contacta prima data si aveam simptomele descrise al fost la citeva ateliere de montaj GPL din oras unde mi s-a spus ca filtrele se schimba doar cand instalatia decupleaza automat de pe gaz pe benzina desi este gaz in rezervor . Doresc sa stiu daca softul si interfata ce o detineti este pentru toate modelele Tartarini, intrucat recent am sunat in Ungaria si mi s-a spus ca pentru modelul meu Tartarini an de fabricatie 2003-2005 nu detineau soft doar interfata.
Pe calculatorul de gaz sunt inscrise urmatoarele date:

Fata: 110R-00 6030        67 R - 01   6018
                         Tartarini Auto
         DGM 59519 GPL  del 05/03/2003
         DGM 59520 GPL  del 10/04/2003              2-3-4 Cyl
         10R -  02          6097

Spate:   COD  4822130/A                  N.L. 2/5/1
                                     25.03.05
            Made in Italy                                 B

Vreau sa mai mentionez ca desi are simptomele anterioare cu turatia iar mai nou de cand este -5 grade dimineata se opreste in mers de vreo 2-3 ori la aproximativ 8 km parcursi, masina are demaraj si fuge destul de bine pe gaz.

6

NordService wrote:

Filtrele masinii nu au legatura cu filtrele instalatiei. Noi am facut rost de interfata si softul pentru Tartarini, dar, ...inca nu le-am testat, si nu stiu daca sa te pun sa faci drumul de la Timisoara pana in Craiova. Incearca  intai sa-i faci o curatare si un schimb de filtre, poate se remediaza problema.

sal ! am si eu o problema ,mi-am achizitionat o masina cu o instalatie de gaz tartarini si caut pe cineva cu softul asta despre care discutati,ca sa ii fac un reglaj...masina a functionat in italia cu gazul de acolo aici mai putin..si ma gandesc ca totusi ar trebui reglat cumva ptr ca mi se pare consumul prea mare! e vb de un audi a6 cu motor de 1.8 turbo...mi se pare putin bizar ptr ca in calculatorul din bord imi arata undeva la 8.3 consum mixt benzina,consum real gaz am undeva la 15-16 mi se pare prea mult totusi e dublu.dak ma poti ajuta cu ceva makr cu o sugestie unde as putea gasi pe cineva cu care detine softul asta de la tartarini ca in zona mea aici(tulcea,constanta)nu are nimeni acest soft,toti lucreaza cu brc,tommaseto,etc....astept un raspuns..
sanatate ! !

7

geo0388 wrote:

....mi-am achizitionat o masina cu o instalatie de gaz tartarini si caut pe cineva cu softul asta despre care discutati,....

Am nevoie de niste poze ale mufei de la calculatorul instalatiei si de la calculator. Daca ti-e mai usor, poti sa mi le trimiti pe mail-ul " nordservice@yahoo.com " .

8

Buna seara,

Am o instalatie GPL Tartarini secventiala montata pe un Seat Leon 1.6, 16V, an 2001, instalatia montata in 2008. De ceva timp imi da eroare de la senzorul de presiune, asa ca l-am pus pe direct cum s-ar zice, sa vada tot timpul presiune maxima. Senzorul este modelul cu o mufa cu 4 fire, in care intra un furtunas pentru presiunea din rampa si unul pentru vacum care vine de la admisie, ca cel din imagine http://nagaz24.pl/uploaded/product/mini3_1803_3.jpg
Problema este urmatoarea: merg normal pe benzina cu 6% consum instant, fara sa misc pedala de acceleratie cuplez pe gpl si imediat creste consumul instant la 15%(indicatorul de la CB). Motorul trage bine, nu da rateuri.

Intrebarea este: poate influenta asa mult consumul un senzor de presiune?

Va multumesc.

9

Ce pret are un senzor de acesta? ma gandesc ca e modelul care isi ia timpii de injectie in functie de presiunea citita.

10

ovydyu4all wrote:

.... cuplez pe gpl si imediat creste consumul instant la 15%(indicatorul de la CB). .....

Proba de consum la alimentare ai facut-o? S-au te ghidezi numai dupa ce spune bordul? Pentru ca e posibil sa dea eroare C.B.-ul.

11 (edited by ovydyu4all 2013-01-14 13:13:23)

Proba la consum nu aveam de ce sa o fac, motorul nu mergea in parametrii normali tot timpul. Mi-a explicat cineva cum sta treaba cu consumul indicat de CB, daca indica mai mult fata de benzina atunci ii da prea putin gaz si calculatorul de benzina incearca sa mareasca timpii de injectie pt a alimenta corespunzator; daca indica consum mai mic fata de cel pe benzina atunci are prea mult gaz si calculatorul de benzina micsoreaza timpii de injectie pentru ca e amestecul prea bogat.

Pana la urma am luat alt senzor si am modificat timpii de injectie incat sa indice consumul real care l-ar avea pe benzina in timp ce functioneaza pe gpl.

Acum vine o alta intrebare: e sarac amestecul la un consum pe gpl de 7,5l/100km extern in conditii de pana la 110km/h?

Multumesc.

12

Salutari domnilor,

Am o instalatie tartarini pe masina (honda prelude) si acum 2 zile mi-a piuit instalatia, semn ca am ramas fara gaz.
Tin sa precizez ca inainte de asta a dat in nas de cateva ori. Inainte, stiam ca raman fara, daca acceleram putin si se simtea ca-mi taie alimentarea. Am continuat drumul spre munca pe benzina. Seara am fost sa alimentez cu gpl de la un lukoil. Dupa ce am plecat si a intrat pe gaz, a inceput sa mearga extrem de urat motorul. Oscileaza turatia, ma da in nas absolut tot timpul si cand accelerez usor trepideaza foarte tare motorul. Am renuntat sa merg pe gaz pana gasesc o rezolvare. Instalatia a fost cumparata in 2009 in italia. Ma intereseaza daca aveti un service in bucuresti si un soft tartarini. Ma voi uita la model si am sa revin. Dar poate aveti si un sfat in privinta asta (gen gpl prost)

Va multumesc,

13

lele_tgx wrote:

....Ma intereseaza daca aveti un service in bucuresti si un soft tartarini. Ma voi uita la model si am sa revin. Dar poate aveti si un sfat in privinta asta (gen gpl prost).....

Nu cred ca e vorba de gpl prost. Trebuie facuta o revizie, si o verificare soft. A prins o eroare care trebuie stearsa si eliminat motivul pentru care a aparut. Nu avem service in Bucuresti. Softul il avem, dar trebuie sa corespunda si mufa de cuplare la calculatorul instalatiei.

14

ovydyu4all wrote:

...... Mi-a explicat cineva cum sta treaba cu consumul indicat de CB, .......

Calculatorul de bord doar afiseaza ce-i dicteaza calculatorul masinii. Reglajele pe care le face calculatorul masinii, sunt dictate de semnalele pe care le primeste de la senzori: sonda lambda, senzorul de oxigen, etc. Calculatorul instalatiei fiind pus in legatura cu calculatorul masinii, functioneaza cum ii dicteaza acesta.