Topic: Instalatie BRC Nubira - trece de pe gaz pe benzina
Buna ziua. Am o nubira non-euro pe care am montat o instalatie BRC, luata de pe alta nubira euro 2 adusa din Italia. Din cate am inteles instalatia e din 2002, si este un model ... "fly-gas" (nu are injectoare, ci un distribuitor patrat), sau ceva de genul asta. Problema este ca dupa ce se incalzeste si trece pe gaz, merge un timp, apoi trece inapoi pe benzina, apoi iar pe gaz, iar pe benzina, si tot asa. Am observat ca pe vaporizator (sau plaman, am vazut ca asa i se mai spune) are o sonda, care din cate am inteles masoara temperatura gazului care trece spre distribuitor, si se pare ca de acolo e problema. Dupa ce trece inapoi pe benzina, daca pun degetul pe sonda accea si incerc sa misc putin de ea, trece imediat pe gaz. Deci probabil un contact imperfect inauntru. Problema e ca nu prea gasesc pe nicaieri sa cumpar sonda, instalatia fiind destul de veche. Ma bate gandul sa leg cumva firele pe direct, si astfel calculatorul sa creada ca temperatura e buna, dar nu stiu daca sunt ceva contraindicatii la chestia asta ... adica sa nu se arda calculatorul sau asa mai departe. Astept o parere va rog, si daca se poate face artificiul asta , cum trebuie sa leg firele (sonda are 3 fire : rosu, negru si alb)? Multumesc anticipat