1

Topic: Opel Astra G Z16XE Trepidatii / Vibratii / Rateuri doar la relantii

In primul rand Buna ziua si , Bine v-am gasit!

Masina despre care o sa vorbesc este Opel Astra , 2001 , 1.6 16 v , 74 KW , instalatie Stag200 montata in aprilie mai 2012.

De curand am desfacut motorul (Octombrie 2012 ), am schimbat simeringurile supape, schimbat segmenti din cauza alinierii segmentilor si inca persista o problema.

Problema mea consta intr-un vibrat/ trepidat puternic ce se manifesta DOAR la relantii : mentionez ca si la teava de esapament se aud cateva zgomote ce le pot asemana unor rateuri ale motorului.
Manifestari: trepidat , vibrat la relantii , iar cateodata in mers cand accelerez de la 1200 rpm in treapta 2 sau 3 simt smuncituri care dispar o data cu cresterea turatiei motorului (apare doar daca accelerez usor).

Ce am reusit sa schimb cu altceva de la un z16xe :
- Bobina inductie
- bujii (setul vechi care a fost folosit o perioada pe masina)
-senzorul de aer cu tubulatura
-Egr
-senzor MAP
-ECU
-Masurat compresie (egala pe toti cilindrii)
-Clapeta acceleratie
-Curatat Catalizator si sistemul de evacuare
-Incercat sa cresc relantiiul fff putin din pedala (mutata pozitia)- fara succes

Mentionez ca masina este bi-alimentata (gaz + benzina) iar aceasta se manifesta la fel si pe gpl si pe benzina.

Am mai verificat :
-Distributia sa fie la punct - ESTE
-Cu spray frane am pufait pe la admisie in cautarea unui aer fals (n-am gasit nimic)
-Mufe curatate cu spray de contacte , etc.

Cu nici una din piesele schimbate nu am reusit sa obtin rezultat mai bun sau mai rau. Masina merge la fel la relantii.In mers masina se comporta bine (peste 5000 km facuti , si persista doar trepidatiile / rateurile la relantii).

Am facut si o diagnoza competenta , toate valorile sunt in limitele normale (mai putin senzorul MAP ce indica o valoare de 48 , o valoare normala ar trebui sa fie undeva la 25-27)

Mentionez ca masina trepideaza mai accentuat pe benzina decat pe gpl. Pe gpl parca merge mai lin , insa la relantii trepideaza , iar pe esapament se pot observa rateuri , care nu sunt regulate , apar la intervale diferite.

In caz de v-ati mai intalnit cu o asemenea problema , orice sfat care duce la rezolvarea problemei , va fi rasplatit.

Multumesc.

2

Re: Opel Astra G Z16XE Trepidatii / Vibratii / Rateuri doar la relantii

Cred ca realizezi ca o asemenea problema nu se poate rezolva din vorbe. smile
Asa cum ai vazut, cauza e mai dificil de gasit.  Nu ai reusit fiind langa ea, si bibilind-o pe toate partile si ai pretentie sa-ti spun eu fara sa o vad?

3

Clar nu se poate realiza din vorbe.
Cunostiintele minim necesare le am si eu , dar macar sa ma indrept spre ceva mai fixat , ca e destul de vaga problema...

Intrebare : cu o diagnosticare online ori pe interfata de gpl ori pe cea de opel (le detin pe ambele) mi-ati putea face?

Multumesc.

4

Am facut si prima revizie , dupa aprox 13000 km. Filtrele destul de curate. A umblat domnu de acolo , mi-a mai "reglat-o" si cam atat. Trepidatiile nu au disparut. Se simt la relantii , foarte putin , dar se simt. Motorul inca nu merge perfect rotund.

5

De unde esti, Brook? Si la cine ai montat instalatia?

6

Sunt din Iasi , si instalatia a fost montata la un service autorizat AGR (publicitatea costa).
Problema a fost rezolvata. Am tot intrebat in stanga si in dreapta care sunt cauzele pentru MAP mare si timpi de injectie mariti (map peste 45 tot timpul , iar timpi de injectie pe benzina erau 5 sau 5.3). Nimeni nu a vrut sa raspunda.

Am stat si m-am gandit , rascolit , rastalmacit pe toate partile. Presiunea mare in admisie o face uzura axelor cu came care nu deschid supapele cum trebuie , sau decalibrarea distributiei. Variata 2 a fost si la mine , desfacand , punand la semn vibrochenul am constatat ca una din axele cu came era decalata cu un dinte.Desfacut pus la semn , montat , diagnozat , timpi injectie ~ 3 ms , iar senzorul map 30-31. Momentan foarte multumit.

P.S. Am ajuns la concluzia ca cel ma bun mecanic este cel care isi da interesul (in cazul de fata eu personal).

Multumesc.

7

Foarte rar am intalnit problema asta, deci foarte greu de diagnosticat din discutii! Ma bucur ca ai rezolvat si....sunt de acord cu ce-ai spus! smile  Din pacate, asta e realitatea, in romanica noastra!

8

Traim unde traim si asta e treaba.Va trebui sa ne multumim daca stim sa tinem in mana o cheie , si sa citim cat se poate de mult din manualele tehnice , si cat se poate din poze. Macar problemele personale sa fie rezolvate mai usor.

Aveti Pm de la mine.