1

Topic: Probleme instalatie GPL Tomasseto Stag200

Salut, acum cateva zile am montat o instalatie gpl Tomasseto Stag200 pe un Renault laguna II 1.6 16V. De atunci la viteza mica, de obicei cand este pe liber sau franez moare motorul. Baietii de la service au facut o recalibrare, au verificat instalatia si au spus ca nu este din cauza ei. Pe benzina nici o problema. Ce ar trebui facut? Verificat? Nu ar trebui sa treaca automat instalatia pe benzina daca este vreo problema? Nu e placut deloc sa moara motorul...

2

Re: Probleme instalatie GPL Tomasseto Stag200

Daca reglajul este facut corect, pentru inceput trebuie verificata clapeta de acceleratie si aprinderea. Pot fi probleme care, pe benzina sunt insesizabile, dar pe gpl se accentueaza. Trecerea de pe benzina pe gaz, la ce temperatura este setata?
"Nu ar trebui sa treaca automat instalatia pe benzina daca este vreo problema?"- trecerea se face numai daca ramai fara gaz (senzorul de presiunea gpl), sau daca temperatura antigelului sau a gpl-ului nu corespunde (senzorul de temperatura). Nu are treaba cu alte nereguli ale masinii!

3

Clapeta de acceleratie este curatata, urmeaza sa cumpar un set de bujii. Trecerea este setata la 30 de grade.
Ieri au recalibrat instalatia si nu am mai avut probleme. Au fost cateva momente in care a scazut turatia la ~600RPM dar si-a revenit fara probleme.

4

Inseamna ca au mai corectat ceva parametrii la setare. smile

5

In continuare probleme...pe gaz moare motorul...Au venit cu mine cu laptop-ul, din pacate nu a murit cat am mers impreuna cu ei. De la service mi-au spus ca instalatia functioneaza in parametrii normali, dar problema apare doar pe gaz. Bujii schimbate, bobine schimbate, clapeta acc curatata.

6

Verifica si IAC-ul (controlul automat al relantiului) masinii. Pe benzina nu se cunoste foarte bine cand sunt probleme, dar pe gaz se accentueaza efectul.