1

Topic: Instalatie GPL pentru Volvo 850

Buna ziua,

Am urmatoarea masina:

VOLVO 850 (LS) 2.5    Ccm:2435, Cod motor:B 5254 S, Cilindrii:5, 125 KW (170 CP) , AnF 1993

V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat referitor la instalarea unei instalatii GPL.
Din cate m-am interesat as avea de ales intre cele 3 firme consacrate: BRC, Tomasetto si Landi Renzo.
Inclin catre Tomasetto STAG 300-ISA2. Imi puteti spune daca e solutia optima dintre cele 3?

Multumesc anticpat,
Razvan

2

Re: Instalatie GPL pentru Volvo 850

Merge si BRC-ul si Tomasetto STAG300! La oricare din ele te hotarasti, e bine! smile

3

Salut, scuze de raspunsul tarziu dar lipsa timpului si volumul mare de munca au fost vinovatii.
Am ales pana la urma Tomasetto STAG 300 Isa2 cu rezervor toroidal de 56l si a fost instalata la un service cunoscut din Bucuresti (nu stiu daca am voie sa ii dau numele).
Sunt multumit de montaj, s-a lucrat curat, atent si ingrijit.
Multumit sunt si de instalatia in sine, nu se simte vreo diferenta in mers intre gaz/benzina.
O singura problema a fost si care s-a rezolvat de la sine. In mod special dimineata dupa trecerea pe gaz  masina avea niste "zvacneli" in mers (daca o treceam imediat pe benzina "zvacnelile" dispareau) o perioada (probabil pana ajungea "ceva" la o anumita temperatura) dupa care masina mergea normal.
Problema n-a mai aparut de aproape o saptamana.
Astazi am facut si omologarea instalatiei la RAR-ul din Voluntari fara nici o problema.

Multumesc de sfaturi!

4

razvancky wrote:

....O singura problema a fost si care s-a rezolvat de la sine. In mod special dimineata dupa trecerea pe gaz  masina avea niste "zvacneli" in mers .....

Ma bucur foarte mult ca esti multumit si ca totul e in regula! Problema pe care ai avut-o, a fost din cauza faptului ca baietii care ti-au facut setarea, ti-au lasat mai mica temperatura de trecere pe gpl, avand in vedere faptul ca vine vara si trecerea poate fi facuta mai repede, fara sa afecteze motorul, iar consumul de benzina sa fie redus la minim. Probabil ca ai prins niste dimineti mai racoroase. De asemenea, instalatia trebuie lasata cam 1000 km, sau o luna, sa-si faca un fel de rodaj. E bine dupa aceasta perioada, sa se mai repete o data setarea instalatiei.
Numai bine si ... te mai asteptam cu impresii! smile