1

Topic: sistem landi renzo

Buna ziua! Am un Opel zafira 1.8 benzina cu sistem landi renzo. i am schimbat injectoarele acum 2 ani si mi s a spus acum ca sunt deja duse. Masina merge f prost consuma 12-14 la suta si am check ul aprins. Mi se plafoneaza motorul  si se aprinde si becul de anti derapare in bord si trebui sa restartez motorul pt a putea continua drumul. Avand in vedere ca un shimb de injectoare MED pt Landi costa aprox 10 milioane,unii mi au recomandat sa montej sistem Tomaseto Achile,caci este mai ieftin de intretinut,dar ma costa transformarea de la Landi la Tomaseto. As dori un sfat. Sa pastrez sistemul Landi sau sa pun Tomaseto. Si daca e normal sa se schimbe injectoarele MED de la Landi asa des(cam dupa aprox 2 ani)?

2

Re: sistem landi renzo

vipcosty wrote:

Buna ziua! Am un Opel zafira 1.8 benzina cu sistem landi renzo. i am schimbat injectoarele acum 2 ani si mi s a spus acum ca sunt deja duse. Masina merge f prost consuma 12-14 la suta si am check ul aprins. Mi se plafoneaza motorul  si se aprinde si becul de anti derapare in bord si trebui sa restartez motorul pt a putea continua drumul. Avand in vedere ca un shimb de injectoare MED pt Landi costa aprox 10 milioane,unii mi au recomandat sa montej sistem Tomaseto Achile,caci este mai ieftin de intretinut,dar ma costa transformarea de la Landi la Tomaseto. As dori un sfat. Sa pastrez sistemul Landi sau sa pun Tomaseto. Si daca e normal sa se schimbe injectoarele MED de la Landi asa des(cam dupa aprox 2 ani)?

Injectoarele astea sunt unul din motivele pentru care nu mai montam Landi Renzo.
Puteti sa ii puneti o parte fata de Tomasetto, avand in vedere ca un chit de reparatie pentru rampa Valtek costa 140 lei pentru toate injectoarele.

3

Va mai deranjez cu o intrebare. Am auzit ca e o rampa Valtek care se poate monta in locul celei Landi,cu un mic kit de transformare(soft cabluri) apoi se pot folosi injectoare Valtek,..daca am inteles bine
  Va trimit link ce i drept in italiana .
  Va multumesc si astept raspuns!
http://www.stabilegpl.it/wsmvlMEvD1406f … aqvzDa6oHg

4

vipcosty wrote:

Va mai deranjez cu o intrebare. Am auzit ca e o rampa Valtek care se poate monta in locul celei Landi,cu un mic kit de transformare(soft cabluri) apoi se pot folosi injectoare Valtek,..daca am inteles bine
  Va trimit link ce i drept in italiana .
  Va multumesc si astept raspuns!
http://www.stabilegpl.it/wsmvlMEvD1406f … aqvzDa6oHg

Nu stiu ce sa zic, eu nu am fost prea multumit de Valtek 34, le-am avut pe masina mea. Valtek 30 sunt mult mai rezistente si se pot schimba si pistonasele, nu injectorul cu totul, cum este la Valtek 34

5

Deci sa schimb partea fata si sa pun Tomaseto. Cam cat m ar costa cu montaj cu tot? Si ma intereseaza daca sistemul Tomaseto e fiabil si in ceea ce priveste raportul calitate pret respectiv consum putere?

6

vipcosty wrote:

Deci sa schimb partea fata si sa pun Tomaseto. Cam cat m ar costa cu montaj cu tot? Si ma intereseaza daca sistemul Tomaseto e fiabil si in ceea ce priveste raportul calitate pret respectiv consum putere?

kitul de fata de TOmasetto cu tot cu montaj ar fi 1500 lei

7

Am un OPEL ASTRA G CARAVAN 1.6 16V X16XEL EURO 2  si vreau sa ii pun gpl....in general ce firma recomandati?
tomasetto stag200+ ,brc,landi renzo?

Pentru un consum mic etc
Am vazut ca landi renzo au probleme cu injectoarele

Ce parere aveti?

Multumesc!!

8

Eu as recomanda BRC (set complet monomarca).  Varianta de set ieftin practicata de dealerii de instalatii GPL (combinatia Tomasetto - STAG - Valtek) are si ea avantajul sau. Rampa Valtek este ieftina si daca se strica se repara tot ieftin (set de reparatie injectoare la pret scazut).

9

Ideea este ca instalatiile landi renzo si brc sunt mai scumpe decat tomasetto stag 200.
4 injectoare tomasetto 220 lei
4 injectoare landi renzo 1100 lei
Oare sunt mai proaste si deaia sunt mai ieftine? Poate stie cineva

Am citit pentru astra g 1.6 in 16v se adapteaza foarte usor stag 200 .....eu vroiam sa pun tomasetto stag200+ ultimul model
Am mai vazut ca se mai deregleaza la consum etc.....are cineva aceasta instalatie sa imi zica tot ce stie despre ea?

10 (edited by Alex7 2016-02-02 23:57:35)

Buna,am un opel tigra din 97,cu instalatie landi renzo secventiala ...si de ceva timp trece de pe gaz pe benzina,asta pt o secunda,dupa care trece din nou pe gaz,chestia asta o face mai ales in deccelerare,dar nu numai..ma deranjeaza ca o face ff des..am auzit ca poate fi un senzor defect care intrerupe gazul..poate cineva sami spuna unde se afla acest senzor..tin sa precizez ca instalatia este cu comutator ce face trecea pe gaz la1200TPM...
Inca ceva,pe emulator langa mufa sunt doua butoane subtiri din plastic la ce folosesc?trebuie sa fie vreunul din ele apasate,poate de asta face intreruperile alea?Multumesc anticipat...
http://static.md/2fef19df79111deb5b9bc0035acfa95d.jpeg