201

Re: lamuriri instalatie gpl

Bogdan wrote:

....AEK 74KW ii multipunct(mam interesat)ce instalatie miati recomanda pentru masina?unde aveti service undeva mai aproape de sibiu sa vin sa o punem pe masină?.....

Daca e multipunct, poate fi montata si instalatia clasica si cea secventiala. Depinde ce bani vrei sa investesti si ce performante astepti de la ea. Ca recomandare, un Tomasetto, sau Landi Renzo. Service, nu avem decat la Craiova si Dr. Tr. Severin. Prin zona Sibiului inca n-am ajuns.

202

Salutare
Sant nou pe acest forum si am si eu cateva intrebari si lamuriri de rezolvat.
Am o Daewoo Leganza cu motor de 2000 cmc si 136 cp din 1999.
Vreau sa ii montez o instalatie de gpl secventiala si m-ar interesa preturile ca sa stiu la ce sa ma astept .
Tomasseto cu stag 300 sau 300 premium ce pret are si Brc .
Am mai citit pe minunatul internet ca stagul 300 premium e chiar smecher, si la ce mod, ca iti corecteaza din mers si in timp real erorile care apar in sistemul de injectare si nu numai la gpl cat si in statia de benzina .
Si ca la stag 300 premium s-ar monta rampa Valtek 34 si m-ar interesa daca se poate monta 2 rampe cu 2 duze adica 2x2 nu 1x4 o rampa cu toate cele 4 duze .
Multam mult si astept raspuns .
Dumneavoastra ce imi recomandati ?

203

hymura wrote:

......Am mai citit pe minunatul internet ca stagul 300 premium e chiar smecher, si la ce mod, ca iti corecteaza din mers si in timp real erorile care apar in sistemul de injectare si nu numai la gpl cat si in statia de benzina .......

Nu erorile le corecteaza, ci strategiile de functionare. Toate instalatiile cu softuri mai noi fac acest lucru, numai ca, STAG300 face mai bine decat STAG200, BRC-ul mai bine decat STAG300, si Prins cel mai bine decat toate. Si n-am inteles cum adica si in "statia de benzina".
In ce priveste rampa de injectoare, se pot monta 2 in loc de una, dar ma intreb de ce ai prefera asa?! Chiar m-ai bagat in ceata!!!
Eu, daca ma intrebi pe mine, iti recomand pentru Leganza, chiar un STAG 200, pentru ca am montat si merg foarte bine. Preturile le vezi aici, daca intri pe link-ul asta:   http://www.nordservice.ro/Preturi-insta … pl_1_6.htm  .

204

Explica-mi si mie mai bine de instalatia asta Prins, cum merge, daca e secventiala, si ce face ea.
Statia de benzina-ma refeream la calculatorul de bord al masinii pt ca eu am citit ca stag 300 premium corecteaza si erorile din calculatorul de bord al masinii sau am inteles eu gresit .
Iar cu rampa, mai bine 2 decat una singura, identificarea cred ca se poate face mai usor in cazul in care ai probleme cu vreo duza de injectare a gazului in camera de ardere .
Luna care vine vreau sa imi montez o instalatie de gpl si vreau sa ma documentez cat mai bine .
Vreau sa montez o instalatie cat mai performanta, stiu ca masina mea nu este chiar atat de performanta, dar cand vine vorba de ea nu stau sa ma gandesc la preturi si calitate.
Mai bine dau un ban in plus si stiu ca iau ceva mai bun decat mai putin si sa stau cu frica sa nu se strice .
Iar in cazul pieselor de schimb mai bine una originala decat after market .
Si m-ar interesa pretul lui stag 300 premium cu rampa valtek 34, si cat costa aceasta instalatie Prins de care ai spus tu .

205

poate sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu aceasta instalatie de gpl PRINS
ce celculator are si ce rampa se monteaza la ea

206

hymura wrote:

...ce celculator are si ce rampa se monteaza la ea

Unitatea electronica de control  (ECU), este PRINS- VSI  si are urmatoarele caracteristici:
- opereaza cu orice tip injectie (full -group, semi-secventiala, secventiala);
- nu necesita semnal TPS;
- interfata software usor de folosit;
- posibilitate update software / firmware;
- posibilitati ajustare in timp real a calibrarii;
- avertivare avarie printr-un semnal sonor;
si Rampa injectie Keihin - Japonia, cu urmatoarele caracteristici:
- functionare silentioasa;
- adaptare pentru orice tip de motor;
- performante crescute chiar si in cazul unui gaz cu impuritati;
- mentenanta usoara.
  Multumit?

207

Da multumit
Si cam cat ar costa o astfel de instalatie PRINS si cat costa o instalatie Tomaseto stag 300 premium .
Sa fac asa o comparatie intre cele 2 sa vad cum ma incadrez si eu cu bani

208

PRINS in 4 cilindri ajunge undeva in jur de 5000 lei, si STAG300 in 4 cilindri 2900 lei. Preturile sunt cu rezervoare cilindrice. Daca se opteaza pentru toroidal, pretul creste cu 300 lei.

209

La stag 300 varianta premium care a aparut de la ei sau cea simpla , pt ca din cate am inteles sant 2 modele de stag 300 cea normala care o stiu toti si cea premium sau luxury

210

Cea premium!

211

Buna ziua. Ma intereseaza o instalatie GPL pentru un BMW 316i din 1999, motor de 1895cc -euro 3/ D4. As dori ca rezervorul sa fie montat in locl rotii de rezerva pentru a economisi spatiul din portbagaj. Deasemenea va rog sa-mi spuneti ce tip de instalatie imi recomandati si care este pretul acesteia cu tot cu montaj. Va multumesc

212

Buna Dalvvlad! Pe BMW-uri, noi montam de regula gama Tomasetto sau BRC. In functie de investitia pe care vrei s-o faci, studiaza oferta de preturi de aici: http://www.nordservice.ro/Preturi-insta … pl_1_6.htm .

213

Instalatia de gpl Brc cu ce calculator se monteaza si ce rampe se potrivesc pentru ea .
Avand in vedere ca pe Leganza am motor de 2000 cmc ci 133 cp 98 kw am facut un calcul si mi-ar trebui niste duze de 2.1 . Duzele ar trebui mai mari sau mai mici .
De ce sonda Lambda trebuie sa aibe firul legat si de unde trebuie sa aibe firul legat.
Merci

214

Da' de ce vrei sa sti atatea? Componentele le vedem si noi cand desfacem kit-ul! Nu ai incredere ca ti se monteaza componente bune? Oricum, la o instalatie noua se da garantie 2 ani. Despre sonda, nu stiu unde am spus ca " trebuie sa aibe firul legat"?  Cauta pe forum ca am mai vorbit de legaturile la sonda lambda.

215

Sincer sa fiu nu am incredere, sant ceva gen Toma necredinciosul .
In schimb in legatura cu sonda Lambda multi de pe un alt forum s-au plans cum ca cei care au montat (montatorii) instalatia au taiat firul de la sonda si nu au mai legat-o deloc si ca nu ar fi trebuit sa taie nici un fir de la sonda ci sa il lege , unde sa il lege nu stiu probabil ca la calculatorul instalatiei de gpl .
Si vreau sa stiu ce imi monteaza ala acolo ca poate eu vreau sa imi monteze Brc si el monteaza stag 300 tomaseto si imi zice sa vin peste 5 ore si sa ma taxeze in plus, si sincer chiar ii cred in stare sa faca asa ceva , nu dau nici un nume de firma .
Vreau sa fiu precaut si sa stiu ce imi monteaza ala pe masina chiar daca imi da garantie 2 ani si din acte cu pixul se pot face si trage multe tepe .

216

Asta este foarte rau, ce spui tu. Nu vreau sa-mi dai nume de firma, dar spune-mi doar de unde esti, de esti asa patit. Nu stiu cine poate sa stabileasca ceva cu clientul si sa-i monteze altceva. La noi sunt clienti care lasa masina si vin dupa montaj si o ia. I se face instructajul folosirii instalatiei, eventual face niste probe, daca doreste, daca nu e nicio problema, pleaca rezolvat.
Pretul stabilit in momentul cand lasa masina, ala e! Chiar daca, ulterior, am constatat ca mai trebuie o piesa, am pus-o de la noi, fara alte costuri. De aceea si spun ca, normal, tipul si pretul instalatiei se stabileste cand vedem masina. Pentru ca nu stiu toti, de exemplu, ce tip de injectie au, si asta conteaza. Unii au debitmetru si habar n-au ce e ala. Ori pentru protectia lui mai trebuie o piesa, care e destul de scumpa. In legatura cu sonda, instalatiile de generatie noua, nu mai sunt influentate de sonda masinii, de aceea ea se leaga doar pentru monitorizarea amestecului, nu pentru ca influenteaza in vreun fel functionarea pe gpl.

217

Sant din Craiova , si nu ma refer la firma dumneavoastra , nu am generalizat .
Dar cred ca mai sant si tepe de genul acesta, sa platesti o instalatie si sa iti monteze alta .
Stau si ma intreb unde le aveti depozitate, pt ca am fost la doua firme de instalatii gpl , am vazut locul in care iti baga masina sa monteze si nu am vazut nici o cutie de kit de gpl .
Si da undeva mi-a spus ca trebuie sa imi fac programare, imi opreste o cutie de kit de gpl si ei pana intre timp pot sa schimbe toata instalatia din cutia respectiva si sa o sigileze la loc de parca nici nu ar fi fost desfacuta.
Si in acte sa scrie ca e brc si tie sa iti monteze tomaseto, ca de nu stii cum sant kiturile si cu ce vin si cu ce rampa vin si cu ce calculator vin , si iti iei teapa , iti iei .
Da intradevar ca iti da garantie 2 ani de zile dar platesti pt un produs si ei iti dau si monteaza altceva

218

hymura wrote:

....Dar cred ca mai sant si tepe de genul acesta, sa platesti o instalatie si sa iti monteze alta ....

Pai, pe componentele instalatiei scrie de care sunt: reductor Tomasetto, scrie Tomasetto, reductor BRC, scrie BRC, in actele pentru RAR se specifica ce componente ti s-au montat. In factura de vanzare care se emite la montaj scrie ce instalatie ti s-a vandut. Cum poti sa-ti iei tapa? Am avut si noi 2-3 clienti asa ca tine, dar le-am aratat ce montam, au vazut ca, ce le-am aratat aia am montat, si s-au lamurit. Oricum, faptul ca de la service te duci la RAR pentru omologare, iar acolo se verifica totul, inclusiv actele si componentele instalatiei, nu stiu cine isi risca licenta de montaj sa faca o matrasenie. Noi lucram de prea mult timp sa ne permitem sa facem asa ceva, de aceea ne este greu sa credem ca cineva ar putea sa faca prostii d-astea.

219

Si sa revin la prima intrebare
Se calculator are brc si cu ce fel de rampe se potrivesc ?
Cum se poate face o programare ?
Posesorul masinii poate asista `` cu privirea `` la montajul instalatiei?
Si chiar as vrea sa imi rapundeti .
Va multumesc

220

Frate dar necredincios esti.Eu am montat la peugeot ,maisina  noua am dus-o acolo si am luat-o peste 4 ore ,si uite ca merge fara probleme .Si nu ii lipseste nimic.

221

MULTUMESC  Mediaset !!!! M-ai salvat!

222

Ba NordService nu te-a salvat delok .
Nu vreau sa stiu decat ce calculator are si ce rampa are .
Si daca are mai multe tipuri de calculator si mai multe tipuri de rampe .
Daca e ceva gen tomaseto sa aibe mai multe staguri cum ar fi stag 200 stag 300 si stag 300 premium .
Si daca rampa Valtek se potriveste si la Brc .
Cer mare lucru sa imi spuneti si mie .
Nu cred .
Nu vreau decat sa fiu bine informat si sa imi pun un lucru de calitate pe masina ,atata tot .
Va cer imposibilul ?

223

Tu cred ca vrei sa faci misto de mine!!! Uite, sa nu zici ca vreau sa  te las sa te pacalesti si daca tot vrei sa te informezi corect, intra pe site-ul importatorului si informeaza-te de la sursa. In final poate te hotarasti sa montezi chiar acolo, eu nu ma supar!!!
http://crcgrup.ro/instalatiigpl/

224

Multumesc .
Si nu fac misto de absolut nimeni, si nici nu vreau .
Cum am spus si in postul anterior, nu vreau decat sa ma documentez f bine inainte sa imi montez ceva pe masina.
Un lucru il montez din prima si bine nu de 20 de ori si prost .
Multumesc mult .

225

Scuze, dar sti cum e: cand esti banuit si esti nevinovat, nu-ti pica bine. Noi, probabil de-aia am si rezistat atata pe piata, pentru ca de multe ori, decat sa ne facem de rusine fata de clienti, mai bine am pierdut. Dar am observat ca vin oameni, patiti in alte parti, care la noi "sufla si-n iaurt", adica ne verifica marfa de parca ar fi adusa din targ, stau pe langa masini sa nu se fure ceva din ele, sau sa nu le stricam, etc.