1

Topic: Instalatie Marini,dacia 1310 '99 carburatie

Salutare tuturor,
Sunt nou pe forum, l-am descoperit din intamplare si vreau sa remarc ca am citit numai chestii interesante.
Am si eu o pb cu consumul de gaz, in jur de 14% regim urban.vaporizatorul este Marini automatic 88.
Sunt din Ploiesti si nu am cum sa ajung in Craiova ptr un reglaj.
As dori daca se poate, niste sugestii privind procedura de reglaj ptr aceasta instalatie, in vederea obtinerii unui randament optim al motorului si un consum normal.
Daca este impotriva vreunei reguli de pe acest forum sa se vorbeasca de reglaj, imi cer scuze anticipat.
Multumesc.

2

Re: Instalatie Marini,dacia 1310 '99 carburatie

Catalin, am primit si mail-ul tau. Daca ai rabdare sa citesti prin topic-urile de pe acest forum, am explicat odata cum se face reglajul fara analizor. Am sa-ti trimit si pe mail, dar sa nu te superi ca mai intarzii putin, pentru ca momentan nu prea am timp.

3

Salut,
Nu am primit inka nici un raspuns in legatura cu procedura de reglaj.Am citit prin celelalte topicuri, nu-mi este foarte clar cum se face,de aceea te-as ruga, cu riscl de-a te repeta, sa-mi mai spui si mie care este procedura.
Mulumesc.

4

Ceva noutati.....procedura reglaj.......nu mai  merge masina pe gaz.....rezervor de benzina nu mai am....

5

CATALIN_ wrote:

Ceva noutati.....procedura reglaj.......nu mai  merge masina pe gaz.....rezervor de benzina nu mai am....

Un pic de rabdare Catalin! Imi pare rau, dar e mult de scris si timp putin! Plus ca e cam greu sa explici in scris, pentru ca sunt mai multe manevre. Poate dau eu de topic-ul cu explicatia, daca nu, am sa-ti trimit un mail. O.K.?

6

Ti-am trimis mail-ul! Sa-mi spui daca ai inteles! Am scris pe fuga!

7

Buna ziua. Sunt  nou pe forumul asta. Am si eu o rugaminte. Se poate sa-mi trimiteti si mie pe mail cum se face reglajul la gpl marini pe dacia 1310? Sau un link de unde sa vad ce si cum. Am umblat pe la suruburile de reglaj la plaman si pe furtun si nu stiu daca nu am dereglat de tot instalatia. Multumesc anticipat

8

Deci, in primul rand, trebuie sa stii ca surubul de pe furtun e cel de debit si se regleaza in turatie, iar cel de pe plaman (reductor-vaporizator), e cel de presiune si se regleaza in relanti. Intai se face reglajul in turatie, apoi cel de relanti. Am sa-ti explic aici, sa vada toti cei interesati, ca nu mai stiu in care topic am mai explicat:
REGLAJ INSTALATIE CLASICA:
--------------------------------------
Cu o mana tragi de clapeta de acceleratie pana ajungi cam la 2500-3000 de turatii (daca nu ai turometru, dupa ureche, sa fie mai accelerata), cu cealalta mana rasucesti surubul de pe furtun spre inchis, pana incepe motorul sa fluctueze, sa dea semne ca se opreste. In acel moment, il deschizi incet pana incepe sa se stabilizeze, si motorul merge rotund. Apoi, lasi motorul la relanti, si procedezi la fel cu surubul de pe plaman: il inchizi pana da sa se opreasca, dupa care, il deschizi incet pana se stabilizeaza relantiul la 800-900 turatii . Trebuie sa-ti spun, insa, ca reglajele de finete, pentru consum si functionare optima, se fac tot pe analizorul de gaze. De asemenea, iti reamintesc, ca pentru o functionare corecta si un consum bun, trebuie verificate filtrul de aer si aprinderea, care au o influenta foarte mare la instalatiile clasice.
Te astept cu vesti!

9

Multumesc foarte mult pentru raspunsul promt. Problema este ca la instalatia marini plamanul are 2 suruburi de reglaj. Unul este pe centrul lui si unul pe un capat linga un electroventil, cum se regleaza cele doua ca sa functioneze corect?

10

Scuza-ma Fannycoro, dar pierdusem din vedere postul tau, si l-am gasit acum intamplator. Daca iti mai foloseste, iti spun acum ca, pentru motorul de Dacie, surubul din laterala reductorului trebuie inchis maxim, dupa care nu se mai umbla decat la cel din centrul lui, asa cum ti-am explicat mai sus.

11

Multumesc mult. A fost de un real folos. Acum totul merge ok.

12

Ma bucur! Cand mai ai probleme, te asteptam!

13

salut , azi am montat pe dacia mea 1310 pe carburatie instalatie de GPL marca Marinii , am sezizat unele probleme ,daca urc o panta  masina incepe sa se balbaie shi dabia urc cu treapta intai ( nu se tureaza) nu stiu ce are , nu trage  nu are putere ( instalatia gpl este  m2) multumesc

14

valex wrote:

..... am sezizat unele probleme ,daca urc o panta  masina incepe sa se balbaie shi dabia urc cu treapta intai ( nu se tureaza) nu stiu ce are , nu trage  nu are putere ....

Nu e bine reglat amestecul! E facut pe analizorul de noxe?

15

salut azi am obs unele probleme la dacia mea pe carburatie , merge cateva sute de metrii shi se opreste , se balbaie  si se opreste motoru . multumesc

16

Poate fi una din electrovalve, sau reductorul (plamanul). Revizie cand ai facut ultima oara?