Topic: GPL opel tigra consum mare
de curand mi-am montat GPLpe tigra mea
am facut un calcul la consumul de GPL extraurban
-un ful de gaz 32 de litri cu un consum de 9% merg 350 de km cu un cost de 100 de lei
-de 100 de lei bag aproximativ 18 litri de benzina cu consum de 5% extraurban fac 400 de km
hai sa zicem ca nu fac 400 de km cu 18 litri de benzina ci fac 350 si dupa calculele mele iar nu am facut nicio afacere doar cheltuiala cu instalatia de GPL
pana acum am facut 500 de km pe GPL si la fiecare 100 de km faceam iar fulul si imi intra in jur de 9 litri de gaz
1 mai intreb posesorii de instalatie GPL care merg de mai mult timp pe GPL care este consumul in special la motoarele de 1.4 in sensul cu cat consuma pe gaz mai mult decat consuma pe benzina?
2 sa zicem ca pe benzina aveam consumul extraurban 5% acum pe gaz cu cat ar trebui sa creasca consumul?
de curand am fost la ei si mi-au mai reglat instalatia
pe tester aparea un grafic cu niste valori eu o aveam la 1,8 si mi-a scazut graficu la 1,4 dar se balbaia motorul si mergea intrerupt apoi a crescut putin graficul acela la 1,5
nu ma intrebati ce inseamna graficul ca habar nu am
3 intreb cunoscatorii asa se face reglajul consumului?
am sa vad acum ce consum scot so daca nu se schimba nimic inseamna ca habar nu au sa regleze un consum
mie toata lumea din acel service mi-au spus ca e normal sa aiba un consum de 9% extraurban la motor de 1.4
eu raman masca de fiecare data cand aud pai taximetristi care au GPL si merg numai in oras deci semafoare treceri de pietoni si cozi bara la bara interminabile oare cat consuma daca ei spun ca 9% extraurban este normal ei ce mai fac?
sper din toata treaba sa nu imi para rau ca am dat o roaba de bani pe instalatia GPL
instalatia este tomasetto achile stag 200
daca mai este nevoie de orice informatie va rog sa ma intrebati si am sa postez multumesc