Topic: Sonda Lambda
Deschid un topic nou deoarece nu am gasit un raspuns multumitor cu functia de cautare. Problema mea se prezinta in felul urmator:
Masina: Opel Atra G motor 1.6 8v 84 cp anul 2002.
Instalatie: Prins vsi
De curand am facut o segmentare a motorului. Pentru a nu fi nevoit sa mai fac prea devreme operatiunea aceasta am zis sa rezolv toate erorile din calculator. Asa am ajuns la sonda lambda 2 care se pare ca nu mai merge. Acum vreau sa va intreb sonda lambda 2 este folosita de instalatia de GPL sau o schimb degeaba fara sa vad vre-un efect asupra mersului motorului pe GPL (ma intereseaza mai putin pe benzina)? Ce tip de sonda ar trebui sa aleg, avand in vedere ca pe Opel s-au montat si instalatii GPL din fabrica tot pe motoare de 1.6? O sonda pentru motorul meu(z16se) pe benzina sau o sonda pentru motorul pe GPL(z16yng 16v) produs de Opel? Tin sa precizez ca vaporizatorul a fost reparat profesional cu un kit de reparatie original din cauza unei defectiuni iar in afara de consumul marit(fata de perioada dinaintea defectarii) a mers impecabil. Dupa ce a fost reparat service-ul respectiv nu avea interfata pentru instalatia mea deci nu a putut face un reglaj. Dupa ce fac schimbul sondei as vrea sa trec pe la un service GPL pentru a-mi face un reglaj. As fi dispus sa vin si pana la Craiova daca am garantia ca voi fi tratat corect. Astept cu interes un raspuns si sper ca vor ajuta si altora.