Topic: Omologarea instalatiei GPL la R.A.R
Am deschis acest topic intrucat sunt sigur ca multe persoane ar fi interesate sa stie care sunt procedeele de omologare a instalatiei GPL la Registrul Auto Roman, adica mai pe scurt, trecerea in cartea masinii a instalatiei de gaz. Legislatia se schimba de la o zi la alta, asa ca ar fi ideal ca informatiile din acest topic sa le verificati la www.rarom.ro , aici aveti si telefoanele de la sediul RAR din orasul vostru.
Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa sunati la numarul de telefon care il gasiti pe site-ul de mai sus si sa va faceti o programare. Dispecerul va va cere seria Cartii de Identitate a masinii, se afla pe prima pagina in partea de jos, pagina unde sunt trecuti proprietarii autovehiculului, dupa care veti negocia data si ora la care vreti sa va programati, in functie de timpul disponibil.
ATENTIE!!! Foarte important este sa aveti Inspectia Tehnica Periodica ( I.T.P ) valabila, altfel nici nu va primeste.
Fara folii neomologate pe masina, o ocazie buna pentru domnu inspector de a va pretinde spaga
Fara xenon aftermarket, pozitii albastre, faruri/stopuri aftermarket sau orice alte modificari ale sistemului de iluminare din fabrica, oamenii astia au o obsesie cu asta, tind sa cred ca doar asta stiu ei sa verifice la o masina, daca i-as pune sa curete jiglerele la o dacie nu cred ca ar fi in stare....
Cauciucurie sa aibe dimensiunea din cartea masinii, aici nu mai puteti profita de faptul ca in noile taloane nu mai sunt trecute dimensiunile cauciucurilor, domnu inspector RAR se uita in cartea masinii si abia asteapta sa aibe cu ce sa va arda
In general sa fiti atenti la chestiile estetice, de exterior, sa nu va faceti griji in privinta articulatiilor, frane, bucsaraie etc., ei nu stiu decat noxe, iluminat si cauciucuri.
Treaba asta cu omologarea trenuie sa o faceti in maxim 3 luni de la montarea instalatiei, daca va veti uita pe Certificatul de Autenticitate al instalatiei GPL veti vedea si data exacta pana cand este valabil, dupa acea data il puteti arunca la gunoi.
O sa va povestesc mai tarziu ce am patit eu la RAR, astept adaugari sau rectificari din partea voastra (poate am gresit eu ceva) evetual sa spuneti si care au fost taxele la RAR in orasul vostru.
http://postimage.org/image/1y73gmthg/