Topic: Scadere turatie la trecerea pe gaz
De cand am masina , cu ambele instaltii de gaz (cea originala si cea pusa de 3 ani),sa simtit o scadere a turatiei in momentul treceri pe gaz , de fiecare data cand trece pe gaz , motorul balbaie putin (1-2 secunde) ,scade turatia de la 1000 la 650-700 ture ,dupa care isi revine , cand comut pe benzina nu se simte deloc trecerea .
Si cand sunt in sarcina cu pedala apasata mai tare ,cand trece pe gaz ,se infraneaza putin , cand acceleratia este apasata usor in mers ,nu se simte trecerea.
Dupa inlocuirea motorului ,facea figuri si la schimbarea vitezelor ,tremura putin de ziceam ca am probleme cu volanta/ambreiajul/cutia , dar pe benzina nu facea problemele astea , am umblat prin setari si i-am dat de cap ca nu mai tremura la schimbarea vitezelor , dar nu ii dau de cap cu scaderea turatiei motorului la trecerea pe gaz.
Acum nu stiu care este problema , se intrerupe alimentarea pentru 1 secunda si scade turatia sau in acelasi timp baga gaz si benzina si motorul da sa se inece pentru 1-2 secunde pana se opreste benzina , dupa care revine la mers normal.
Vechea instaltie era ecu Alisei Zavoli (2006),injectoare Zavoli pan si reductor Zavoli zeta N cu si actuala Zenit pro ,injectoare Hana gold si reductor Gurtner (nou)